banner564

Güçlü mesaj

Yunanistan Başbakanı Mitsotakis’in Amerikan Kongresinde yaptığı konuşmaya Rumlardan büyük destek geldi

Güçlü mesaj
banner598

  Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis’in Amerikan Kongresi'nde yaptığı konuşma Güney Kıbrıs’taki siyasiler tarafından memnuniyetle karşılandı.
   Alithia gazetesinde yer alan habere göre, Mitsotakis’in ABD Kongresindeki konuşmasının tarihi olduğunu öne süren Anastasiadis,  Yunanistan ile Güney Kıbrıs’ın bölgedeki güvenlik ve işbirliği konusundaki rolüne işaret ettiğini belirtti.
Anastasiadis, Kıbrıs sorunuyla ilgili güçlü prensiplerin, ülkenin mücadelesi açısından belirleyici olduğu iddialarında bulundu.
   Gazeteye göre, DİSİ Başkanı Aveorf Neofitu ise açıklamasında, Mitsotakis’in ABD Kongresindeki konuşması esnasında siyasi liderliğe ve ABD halkına ilettiği mesajlara ilişkin büyük memnuniyetini dile getirdi.
   Yunanistan Başbakanının “Hellenizmin, ülkelerinin istila ve işgaliyle ilgili açık yarasından açıkça söz ettiğini” öne süren Neofitu, Mitsotakis’in ABD Başkanı Joe Biden’la görüşmesinde yaptığı gibi, ABD Kongresi huzurunda da “hiç kimsenin, Türkiye’nin Kıbrıs sorununda istediği gibi, iki devlet çözümünü kabul etmeyeceğini açıklığa kavuşturduğunu” öne sürdü.
   EDEK partisi de açıklamasında, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis’in Kongredeki açıklamasını selamlayarak, Kıbrıs sorununun uluslararası hukuk temelinde çözülmesi gerektiğini ifade etti.
   Demokratik Cephe (DİPA) partisi de konuyla ilgili açıklamasında, Mitsotakis’in ABD Kongresindeki konuşmasının “Kıbrıs sorununu istila ve işgal problemi olarak doğru zemine oturttuğunu” iddia etti.
   Gazete Rum siyasi partilerinden AKEL, DİKO, ELAM ve Çevrecilerin ise Mitsotakis’in konuşmasını yorumlamadıklarına işaret etti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Bir tarafımızdan aşağı Kasım paşa

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474