banner564

İkinci olay

İskele’de çok sayıda konut inşa edip satan ‘Afik’ Grubunun direktörü İsrailli işadamı Simon Mistriel Aykut, güneyde mahkeme emriyle tutuklandı

İkinci olay
banner598

  Kıbrıslı Türk avukat Akan Kürşat’ın tutuklanıp, serbest bırakılmasının ardından bu kez İskele bölgesinde çok sayıda konut inşa edip satan Afik Group direktörü Simon Mistriel Aykout, Paralimni bölgesinde Rum polisince tutuklandı.

   Daha sonra Lefkoşa’ya götürülen Aykout, mahkemeye çıkarıldı ve hakkında 5 gün tutukluluk emri verildi. 
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, bu girişimin gerginlik yaratmaktan başka bir işe yaramayacağını açıkladı.

Rum mallarının üzerine inşaat yaptığı iddia ediliyor
Rum basını Aykout'un Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Rum malları üzerine inşaat yaparak, Rum sahibinden habersiz başkasına satış yaptığı iddiasıyla dün Güney Kıbrıs’ta mahkemeye çıkarıldığını duyurdu.
Mahkeme, Aykout'un soruşturma çerçevesinde 5 gün süreyle tutuklu kalmasına hükmetti.
Aykout, önceki akşam KKTC'den Güney Kıbrıs'a geçiş yaptığı sırada Rum polisi tarafından gözaltına alınmıştı.

“İhbar sonucu yakalandı”
Bu arada Afik Grup tarafından Caesar Project Kurucu Başkanı Simon Aykout'un tutuklanması hakkında yazılı bir açıklama yapıldı.
Açıklamada, “Afik Group bünyesinde bulunan Caesar Project'in kurucu Başkanı Simon Aykout, bir ihbar sonucu Paralimni polisi tarafından tutuklanmıştır. İfadesi alınmak üzere Güney Lefkoşa polis karakoluna götürülmüştür” denildi.
Açıklamada “Bilgi kirliliği yaratmamak adına bu açıklamayı yapmayı uygun gördük. Detaylar daha sonra tarafımızdan sizler ile paylaşılacaktır” ifadelerine yer verildi.


Gürcafer: Provokatif girişim
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, Birlik üyelerinden Afik Grup Direktörü Simon Aykout’un tutuklanmasını “provokatif girişim” olarak niteledi.
Gürcafer, bu durumun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuéllar'ın görüşme masasını oluşturmaya çalıştığı bu günlerde iki toplum arasında gerginlik yaratmaktan başka hiçbir işe yaramayacağını ifade etti.
Gürcafer, konuya ilişkin yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Oluşturulmaya çalışılan masa sürekli bir el tarafından havaya uçuruluyor ve devamında hem kuzey kamuoyu hem güney kamuoyu içerisinde aklıselimi değil fanatizmi tırmandıran bir hal alarak çözüm zemini değil çözümsüzlüğü derinleşmesine hizmet ediyor.
Simon Aykut’un tutuklanmasının BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuéllar'ın görüşme masasını oluşturmaya çalıştığı bu günlerde iki toplum arasında gerginlik yaratmaktan başka hiçbir işe yaramayacağını iyi biliyoruz. Umarım bu provokatif girişim barışa hassasiyet duyan tüm kesimlerce doğru değerlendirilsin. Simon Aykut çok uzun yıllardır burada yaşayan ve iş dünyası içerisinde bulunan birisidir. Ayrıca KKTC vatandaşıdır ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin (KTİMB) bir üyesidir. Süreci yakinen takip edeceğiz ve gerekli adımları atacağız.” 

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2024, 03:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 2 ay Önce

Rumun malını gayrı resmi al üstüne inşaat yap ve sat..Olacak iş değil..İyi olmuş..Adalet yerini bulsun,zaman içinde daha da bulacak..

Magusalı.
Magusalı. - 2 ay Önce

Bir İsrail vatandaşı. Geldi inşaat yapıyor. Bildiğim kadarıyla vatandaş da yapılmış. Bunu meslek edinmiş. Bu olay Kıbrıs sorununun bir parçası. Tutuklanması olasılığı vardı.

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Haymatlos rumun malinin kahyasi senmisin

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 ay Önce

Sayın Gürcafer Sapla Samanı niye karıştırıyor acaba ? Rum Mülklerinin Satışını niye Durduramıyor ve Suçu Rumlar’a atıyor acaba ! Sayın Gürcafer veya İsrailliler kimin Malını Kime Satıyor ! Bu yanlıştan dönmeyip yağmalayıp SATTIĞIMIZ Rum Malları ile dünyanın gözü önünde Hırsız duruma düşürüldük Sayın Gürcafer Ne Yüzle Bizden başka herkesi Suçlayabilir ki ? Rum Mülklerinin SATIŞINI DURDURUN !

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473