banner564

Kokain patlaması

Güney Kıbrıs’ta ele geçirilen uyuşturucu miktarında büyük artış var

Kokain patlaması
banner598

 Güney Kıbrıs’ta, 2022 yılının ilk dört ayında Rum Narkotik Polisi tarafından gerçekleştirilen operasyonlar çerçevesinde ele geçirilen uyuşturucu madde miktarında şok edici bir artış gözlemlendi.

   Fileleftrheros gazetesi: “Kokainde Yüzde 5 bin 714 Artış” başlığı altında manşet ve iç sayfalarından yer verdiği haberinde, 2022 yılının ilk dört aylık döneminde ele geçirilen uyuşturucu miktarının, bir önceki senelere göre inanılmaz bir artış gösterdiğini yazdı.
  Gazete, Rum Narkotik Polisi tarafından yapılan açıklamada, söz konusu zaman diliminde ele geçirilen kokain tipi uyuşturucu madde miktarının, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 bin 714 artış yaşandığının duyurulduğunu belirtti.
   Geçen yılın söz konusu döneminde ele geçirilen kokain miktarının 149 gram olduğunu ancak bu yılın aynı döneminde bu miktarın 8 kilo 664 grama ulaştığını vurgulayan gazete, ele geçirilen hintkeneviri tipi uyuşturucu miktarında da aynı şekilde yüzde 84 oranında artış olduğunu aktardı.
Gazete ayrıca, uzun yıllardan sonra ilk kez haşhaş da ele geçirildiğini, miktarın ise bir kilo 650 gram olduğunu vurguladı.
   Haberde, bu yıl 325 uyuşturucu davasının araştırıldığı ve 344 kişinin tutuklandığı belirtilirken, her iki rakamda da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,38 ila yüzde 5,23 oranında artış kaydedildiğinin gözlemlendiğini vurgulandı.

Ambulans şoförü açığa alındı
   
   Bu arada Güney Kıbrıs’ta, polis tarafından geçen pazartesi akşamı yapılan kontrolde uyuşturucu testi pozitif çıkan bir ambulans şoförünün açığa alındığı haber verildi.
    Limasol’da gerçekleşen olayda, işini bitirdikten hemen sonra polis tarafından durdurulmasının ardından, kendisine yapılan uyuşturucu testi (narkotest) pozitif çıkan 33 yaşındaki ambulans şoförünün açığa alındığını yazan Politis gazetesi, ambulans şoföründen alınan numuneden, hint keneviri ve kokain kullandığının ortaya çıktığını belirtti.
   Ambulans şoförünün, kontrol yapılmadan birkaç dakika önce, yani görevi başındayken uyuşturucu kullandığını polislere itiraf ettiğinden söz edildiğini kaydeden gazete, şahsın tutuklandığını ve polisin konuyla ilgili araştırmalarının sürdüğünü ekledi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vali kancali
Vali kancali - 2 yıl Önce

Benim vatanim eroyin yuvasi oldu Devlet cildirmis olmali

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474