banner564

‘Reddediyoruz’

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır liderlerinin ortak toplantısında Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri kınandı

‘Reddediyoruz’
banner598

  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis ve Mısır Devlet Başkanı General Abdülfettah El Sisi, dün Atina’da bir araya geldi.

   Üçlü zirve toplantısında, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini kınayan bir de bildiri yayınlandı.
    Ortak bildiride şu görüşlere yer verildi:
   "Türkiye'nin, Kıbrıs ve Yunanistan MEB sahasındaki yasadışı faaliyetlerini reddediyoruz. Türkiye-Libya Antlaşması yasal değildir ve bu Antlaşma bölgedeki istikrarı baltalıyor. Üç ülkenin elektrik şebekelerinin birbirine bağlanması gündemimizde. Mısır-GKRY-Girit-Yunanistan güzergahında taşınacak olan elektrik enerjisi ile Yunanistan’ın yaşamış olduğu enerji sıkıntısının ve elektrik arızalarının minimuma indirilmesi planlanmakta."
    Mısır Cumhurbaşkanı “Sisi "Kıbrıs sorununun uluslararası hukuk ve BM kararları temelinde adil bir şekilde çözülmesini destekliyoruz. Büyük planımız, uluslararası hukuka uygun olarak tüm ülkelerde hidrokarbon yataklarının işletilmesi için Doğu Akdeniz Gaz Forumu'nu kurmaktır" dedi.
   Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise şunları kaydetti:
   "Türkiye'nin provokatif eylemlerini kınıyoruz. Maalesef Ankara mesajlarımızı anlamıyor. Türkiye'nin özlemleri barış için bir tehdit oluşturuyor." 

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2021, 09:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan ok
hasan ok - 3 yıl Önce

Sözde Kibris cumhuriyeti ve Yunnistan diktatörle is birligine girdi.Kuyruk acilari dinmedi

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Below our penis

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473