banner564

Rumlar yandı

Güney Kıbrıs’ta benzinin litresi 42 lirayı aşınca kuzeye geçenlerin sayısı daha da arttı

Rumlar yandı
banner598

 Güney Kıbrıs’ta Bakanlar Kurulu’nun akaryakıt ve elektrik enerjisinde sübvansiyonu sonlandırma kararı almasının ardından, akaryakıt zammının yürürlüğe girdiği bildirildi.
   Yapılan açıklamaya göre; 8,3 sentlik zammın ardından, 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 1,469 Euro (Yaklaşık 42 TL) , Eurodizel’in litresi de 1,492 Euro’ya yükseldi.
   Kuzeyde ise 95 oktan benzinin litresi 24,25 TL, 98 oktan 24,78, Eurodizel ise 22,14 TL’den satılıyor.
   Alithia gazetesi, akaryakıt zammıyla birlikte araçlarının depolarını doldurmak isteyen Rumların, Metehan geçiş kapısında uzun kuyruklar oluşturduğunu kaydederek, sübvansiyonun sona ermesiyle gelen zam yağmurundan hiç hoşnut olmadığını belirtti.
   Haberde, bu zammın beraberinde elektrik zammını da getireceği ve elektrik tüketiminin arttığı yaz aylarında, faturaların vatandaşın cebini yakacağı ifade edildi.
   Simerini gazetesi ise, KKTC’den alınan akaryakıt nedeniyle devletin yılda 185 milyon Euro zarar ettiğini yazdı.
   Gazete, bu konunun, Yeşil Hat Tüzüğü’nde düzenleme yapılmasını gündeme getirdiğini kaydederken, 2022 yılında yapılan geçişlerin 6 milyona ulaştığını, Yeşil Hat aracılığıyla yapılan ticaretin rekor kırdığını ve AB Komisyonu’na göre bu rakamın 14,6 milyon Euro olup, 2021 yılına kıyasla yüzde 138 daha fazla olduğunu belirtti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 11 ay Önce

Rum Yetkililerin Geçiş kapılarındaki denetimleri sıkılaşacak haberi Kapılardaki izdihamı kaldırmayan ve Yeni geçiş kapıları açmak istemeyen milliyetçi yöneticilerimizi sevindirmiştir ! Egemen ayrı bir KKTCnin gerçekleşebilmesi için Geçiş kapılarının kapanması halinde çok mutlu olacak olan Liderlerimizi Kapılardaki sıkılaştırma ve zorluklar niye üzsün ki ? Maaşları nasıl mı ödeyebileceğiz ?
Vatandaş Sağ Olsun !!!

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474