banner564

32 gence yuva olacak

Bakan Sucuoğlu, Engelsiz Yaşam Evi’nin ikinci etabı için 23 Aralık’ta ihaleye çıkılacağını açıkladı

32 gence yuva olacak
banner598

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, özel gereksinimli birey ve ailelerinin yıllardır özlemle beklediği Engelsiz Yaşam Evi’nin İkinci Etabı için 23 Aralık’ta ihaleye çıkılacağını açıkladı. Bakan Sucuoğlu, merkezin 32 özel gereksinimli gence yatılı yuva olacağını söyledi. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Sucuoğlu, 2015 yılında temeli atılan ve bir türlü hayata geçirilemeyen Engelsiz Yaşam Evi için sona gelindiğini belirtti. Sucuoğlu, “Özel gereksinimli bireylerin yaşamlarını sürdürecekleri yatılı bir merkez olma özelliğiyle; KKTC’de  bir ilk  olacak olan merkez; hem özel gereksinimli bireylere  gündüz rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sunacak hem de  özel gereksinimli vatandaşlarımızın  yatılı olarak  kalabileceği güvenli bir yuva olma özelliği  taşıyacak” dedi.
2015 yılında  temeli atılan ve  iki etap olarak düşünülen projenin I. Etabının 2018 yılında Nisan ayında  tamamlandığını ancak II.Etabı tamamlanamadığı için faaliyete geçemediğini aktaran Sucuoğlu, şöyle devam etti:
“Projenin ikinci etabının tamamlanması için Bakanlığımız tarafından çalışmalar tamamlanmış; keşif raporu hazırlanmış ve 23 Aralık 2020’de ihaleye çıkılması ile sona gelinmiştir. Toplumumuzda uzun süredir büyük bir özlemle beklenen bu projenin 2021 yılında da tamamlanarak binanın hizmete açılması en öncelikli hedefimizdir.”

Yasal düzenlemeleri yapıldı
32 özel gereksinimli gence yatılı yuva olacak bu merkezde, 100 özel gereksinimli birey günlük olarak Rehabilitasyon Merkezi olarak faydalanabilecek, merkeze devam edecek farklı gelişen vatandaşlarımıza rehabilitasyon programları uygulanacak. 18 dönümlük arazi üzerinde gerçekleştirilen Proje, toplam 4500 m2 kapalı alana sahip olacak.
Proje, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet verecek.
Engelsiz Yaşam Evi’nde yürütülecek olan hizmetlerin, özel gereksinimli gençlere kapsamlı ve çağdaş eğitim normlarına uygun bir şekilde verilmesi için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Hizmetler Dairesi’nin Teşkilat Yasası’nda gerekli yasal düzenlemeleri yapıldı.
Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı, en iyi alt yapı ve çağdaş yasal mevzuatlar ile en iyi bakım ve rehabilite hizmetlerini vermeyi amaçlıyor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474