banner564

40’ıncı hükümet geliyor

Cumhurbaşkanı Tatar, UBP Parti Meclisi’nin toplanmasını beklemeden hükümeti kurma görevini Ünal Üstel’e verdi

40’ıncı hükümet geliyor
banner598

Partili milletvekilleriyle dün 2 saatlik bir toplantı yapan UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, hükümeti kimin kuracağına yarın toplanacak olan parti meclisinin karar vereceğini açıkladı. Sucuoğlu bu açıklamanın ardından saraya davet edildi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, görüşme sonrasında İçişleri Bakanı Ünal Üstel’i hükümeti kurmakla görevlendirdi.
Ünal Üstel, yeni kabineyi 15 gün içinde Cumhurbaşkanı’nın onayına sunacağını açıklarken, temaslarına bugünden itibaren başlayacağını belirtti. Üstel’in, DP ve YDP ile koalisyona öncelik vereceği kaydedildi.

Tatar parti kararını bekledi
Hükümeti kurmakla görevlendirilecek ismi belirlemek için dün toplanan UBP Parti Meclisi bir karar alamadı. Parti genel başkanı Başbakan Faiz Sucuoğlu, 2-3, belki 4 kişinin adının geçtiğini, kimsenin aday olmadığını, ama isimlerin konuşulduğunu dile getirirken, beklenen kararın yarın alınacağını açıkladı.
Bu noktada devreye giren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, UBP’nin yeniden toplanmasını beklemeden Sucuoğlu’nu dün akşam saatlerinde makamına çağırdı.
Tatar, görüşmede hükümeti kurma görevini UBP Milletvekili Ünal Üstel’e verdiğini bildirdi. 

Anayasanın verdiği yetki...
Görevlendirme, Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu aracılığıyla duyuruldu.
Tatar’ın,  akşamüzeri saat 17.30’da UBP Genel Başkanı ve Başbakan Faiz Sucuoğlu’nu Cumhurbaşkanlığı’nda kabul ederek görüştüğü kaydedildi.
Açıklamada, “Cumhurbaşkanı Tatar, Sucuoğlu ile istişarelerde bulunduktan sonra,  Anayasa’nın 106. maddesinin 2’nci fıkrasına dayanarak Üstel’i yeni hükümeti kurmakla görevlendirdi” denildi.

Üstel: Sürpriz olmadı
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hükümet kurma görevini verdiği UBP milletvekili Ünal Üstel gelişmeyi “sürpriz olmadı” diyerek değerlendirdi.
Üstel, “Bana inanın ve güvenen başbakan Sucuoğlu’na ve UBP milletvekili arkadaşlarıma, Cumhurbaşkanı’na yürekten teşekkür ediyorum” dedi. UBP yetkili organlarından yetki almayı beklediğini de ifade eden Üstel, “Alacağım yetki doğrultusunda hükümet çalışmalarına başlayacağız. Kısa bir zaman içerisinde hükümeti kuracağız” ifadelerini kullandı. 
Uzun bir süredir kamuoyunda partinin en deneyimli isimlerinden biri olarak nitelendirildiğini ekleyen
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Türküsü power
Türküsü power - 2 yıl Önce

41 kere maasAllah

ARDA GENÇ
ARDA GENÇ - 2 yıl Önce

15 KASIM 1983'TEN BERİ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NDE 33 HÜKÜMET KURULDU.YANİ ORTALAMA BİR HÜKÜMETİN ÖMRÜ SADECE 13 AY.BİR AN ÖNCE İSTİKRARLI BİR YÖNETİM İÇİN RUMLAR GİBİ DEVLET BAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE GEÇMELİYİZ.TAM BAĞIMSIZ BİR ÜLKE İÇİN DEVLET BAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE GEÇMELİYİZ.YOKSA ÜLKECE BATACAĞIZ.DÜNYA'NIN EN İYİ EKONOMİSİNE SAHİP AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ BİLE BAŞKANLIK SİSTEMİYLE YÖNETİLİYOR.ÇOK DA BAŞARILILAR.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473