KKTC’de yaşanan sorunlar nedeniyle Rum Yönetimi’nden, belirli saatlerde elektrik enerjisi talep edildiği ve Rum hükümetinin bu talebe olumlu karşılık verdiği bildirildi.
Alithia gazetesi, Kıbrıs Haber Ajansı’nın (KİPE) haberine dayanarak, şebekeler arası bağlantı üzerinden KKTC’ye elektrik enerjisi verilmesi konusundaki talebin 23 Aralık’ta Güney Kıbrıs’a iletildiğini ve tüketimin artış gösterdiği 16.00-21.30 saatleri arasında KKTC’ye elektrik enerjisi verildiğini yazdı.
Gazete, KKTC’nin elektrik enerjisinin verilmeye devam etmesine yönelik talebini yenilemediğini; ancak yeniden talepte bulunulması halinde, verilmeye devam edeceğini kaydetti.
Haberde, KKTC’nin Ağustos-Ekim ayları arasındaki dönem için 2 bin 100 megavatlık borcu olduğu ve bunun, şebekeler arası bağlantı üzerinden geri verilmesinin beklendiği de belirtildi.
Borcumuz 2 bin megavatı geçti
Rum tarafından elektrik almaya devam ediyoruz
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

