banner564

‘Kriz derinleşiyor’

KTEZO, 43 bin emeklinin 13’üncü maaşı için gerekli kaynağın henüz yaratılmadığını savundu

‘Kriz derinleşiyor’
banner598

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Yönetim Kurulu, sosyal sigorta emeklileri için kaynak sıkıntısının büyüdüğünü belirterek, 43 bin emeklinin 13. maaşı için gerekli olan kaynağın henüz yaratılmadığını savundu. 
Yapılar açıklamada, “İstihdam sayısının düştüğü, dolayısıyla gelir-gider dengesinin bozulduğu bir dönemde zamanında önlemler alınmadığı gibi, borç limitleri de sonuna kadar dolmuş olan Sigortalar Kurumu bir çıkmaz içine sokulmuş durumdadır.” iddiasında bulunuldu. 
Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: 
“Borçlanmanın çare olmadığı 13. maaş için borçlanma yapılması halinde gittikçe şiddeti artan krizin derinleşmesine bağlı olarak şimdilik yaklaşık hey ay için 300 milyon olan yükümlülüklerin (maaşlarla birlikte evlenme yardımı, ilaç, gözlük gibi hak ve menfaatler) yerine gelemeyeceği gerçeği ile yüzleşilmiş durumda.
Diğer yandan yeni maaş düzenlemeleriyle birlikte söz konusu rakamların daha da artacağı düşünüldüğünde nasıl bir durumla karşı karşıya bırakıldığımız ortadadır.
Bir kez daha har vurup harman savurmanın, ‘ben bilirim’ mantığının bizi getirdiği çıkmazla karşı karşıyayız. Ekonominin, istihdamın görmezden gelindiği, alım gücünün düşmesiyle ilgili önlemlerin geciktiği, dayanışmanın adının geçmediği bir yönetim anlayışının bizi getirdiği nokta bu.”
Açıklamada, odanın yapılanlara boyun eğmeyeceği kaydedildi. 

Kanber’in yerine Ardıç bakacak
Öte yandan Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) başkanlığına asbaşkan Mehmet Ali Ardıç vekaleten yetkilendirildi. 
Açıklamaya göre KTEZO Yönetim Kurulu, Başkan Mahmut Kanber’in erken genel seçimlerde milletvekili adayı olmasından ötürü başkanlık görevinden istifa etmesini değerlendirdi. 
Yönetim Kurulu’nun toplantıda KTEZO yasası gereği mart ayında yapılması gereken Genel Kurulu dikkate alarak  bu tarihe Asbaşkanlardan Mehmet Ali Ardıç’ı başkanlık görevini yürütmesi için vekaleten yetkilendirdiği bildirildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473