banner564

Demokrasi yaralandı

CTP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, devlet olanaklarının istismar edildiğini savundu

Demokrasi yaralandı
banner598

 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) bugüne kadar ülkede barış, demokrasi ve adaletin tesis edilmesi için mücadele ederken, halkın insanca bir yaşam sürmesini öncelikli sorumlulukları arasına aldığını bildirdi.
CTP’den yapılan yazılı açıklamada, 5. Cumhurbaşkanı’nın belirlendiği seçimin, devlet olanaklarının istismar edildiği, ülke demokrasisinin yaralandığı, seçimin sonucunu değiştirmeye yönelik iç ve dış müdahalelerin görünür biçimde yaşandığı bir ortamda gerçekleştiği savunuldu.
CTP açıklamasında şunlara yer verildi:
“Seçim sürecinde, Kıbrıs Türk halkı kamplaştırılarak, toplumsal bütünlüğe ağır hasar verildi..
Seçimin tamamlanmasının ardından, Cumhurbaşkanı’nın başbakanlıktan istifa etmeyerek, Anayasayı ilk günden çiğnemesi, hukuk devletinin temellerini sarsmıştır. Toplumumuza verilen zararın telafisi için, durmaksızın çalışmaya devam edeceğimiz bilinmelidir. CTP, bundan böyle de Kıbrıs Türk halkının birbirine kenetlenerek güvenli bir geleceğe kendi kimliği, kendi iradesi ve kendi ülkesinde söz sahibi olarak ilerlemesinin güvencesi olmaya devam edecektir.” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
xyz
xyz - 3 yıl Önce

ruma yalakLanirken bir halt yara almiyormuydu sizi gidi sizi

xyz
xyz - 3 yıl Önce

annan oylamasinda guney kibris abye tam uye yapilirken crans montanada hareketin dibini gorurken hic bir sey yaralanmiyordu da simdi mi alindiniz daha dur daha dur

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474