banner564

Sosyal Sigortalar’da 10 çalışan karantinaya alındı

86 kişiye test yapıldı

Sosyal Sigortalar’da 10 çalışan karantinaya alındı
banner598

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Lefkoşa’daki Sosyal Sigortalar Dairesi’nde bir personelin test sonucu düşük pozitif çıktı. Bakanlık, önlemler alırken, 86 personele PCR testi yapıldı. Bakanlığın 10 personeli de karantinaya alındı. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa’da Sosyal Sigortalar Dairesi’nde bir çalışanın PCR testinin düşük pozitif çıktığını ve tüm çalışanlara dün PCR testi yapıldığını açıkladı.
Bakan Sucuoğlu’nun açıklaması şöyle: 
"Bakanlığımıza bağlı Lefkoşa’daki Sosyal Sigortalar Dairesi’nde bir çalışanımızın PCR test sonucu düşük pozitif çıkmış bu sebeple tüm Sosyal Sigortalar Dairesi personelimize ( 86 kişiye) PCR testi yapılmıştır. 
Söz konusu çalışanımızın görev aldığı İlaç Eczacılık Sağlık Servisi’ndeki 10 personelimiz de PCR testine tabi tutularak, karantina oteline yerleştirilmiştir.
Personelimizin PCR testi düşük pozitif olduğu için, bulaş riski çok az olmasına rağmen Bakanlığımız Sosyal Sigortalar Dairesi’nde tedbir amaçlı dezenfekte işlemi yapmış, gereken tüm önlemleri almıştır.
İlgili bölüm dışında Sosyal Sigortalar Dairesi’ndeki diğer bölümlerimiz hizmet vermeye ve vatandaşlarımızın işlemlerini yapmaya devam edecektir. 
Vatandaşlarımızın panik olmaması, endişe duymaması adına test sonuçları kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır. " 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473