banner564

Ekonomi konuşuldu

Türkiye Anadolu Aslanları İşadamları Derneği heyeti, Bakan Arıklı’yı ziyaret etti

Ekonomi konuşuldu
banner598

Türkiye Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’yı ziyaret etti. Ziyarette AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu da yer aldı.
Açıklamaya göre, 27 ülkede temsilciliği olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği, amaç ve hizmetlerini, Başbakan Yardımcısı Arıklı ile paylaştı.
Konuşmasında pandeminin KKTC ekonomisini çok ciddi şekilde etkilediğine dikkat çeken Arıklı, KKTC ekonomisinin turizm ve yükseköğretime bağlı olduğunu belirterek, “Ülkemizin 4’te 3 buçuğu bu iki hizmet sektöründen, çok küçük bir bölümü de Güney Kıbrıs’tan gelen insanlardan oluşuyor” dedi.
Pandemi nedeniyle turizm ve kapıların kapanmasıyla aylık bütçe gelirlerinin 700-800 milyonlardan, 40-50 milyonlara düştüğünü belirten Erhan Arıklı, “Kendi ayaklarımızın üzerinde durma mücadelesi veren bir yapıdan bir anda çok ciddi şekilde ekonomik kaosa düşmüş bir ülke içinde bulduk kendimizi…” ifadelerini kullandı.
Dernek Başkanı Orhan Aydın da, Türkiye’de birçok sektörde olduklarını ifade ederek, Kıbrıs ve Türkiye açısından önlerinde iyi bir vizyon olduğunu belirtti. Aydın, Bakan Arıklı’ya kabulünden dolayı teşekkür etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474