banner564

Hayatı karardı

19 yaşındaki kız arkadaşına döve döve tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanan 20 yaşındaki Baver Çoban’a 12 yıl hapislik verildi

Hayatı karardı
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Ozanköy’de 2019 yılı Şubat ayında 19 yaşındaki kız arkadaşına döve döve tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanan Baver Çoban hakkındaki davada dün karar açıklandı.
Tecavüz başta olmak üzere 4 davadan yargılanan sanık 12 yıl hapse mahkûm edildi. 
Sanık hakkındaki kararda tecavüz suçlarının giderek arttığı ve toplumu endişeye soktuğu belirtildi. Kararı açıklayan Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fusün Cemaller, tecavüz suçunun ömür boyu hapis cezası öngördüğünü belirtti.
Cemaller, bu tür suçların giderek yaygınlaştığını, kamu vicdanında tepkilere neden olduğunu ve toplumda endişe yarattığını ifade etti.

Olgular aktarıldı
Ozanköy’de meydana gelen tecavüz olayının davasında karar açıklandı.
Kararda öncelikle olgulara değinilirken, sanığın 11 Şubat 2019 tarihinde 20.00- 00.40 saatleri arasında Ozanköy’de futbol sahasının basın ve gözlem odasının tuvaletlerinde kız arkadaşını iki kez darp edip, iki kez de tecavüz ettiği belirtildi.
Kararı okuyan mahkeme başkanı Fusün Cemaller,  sanık aleyhine getirilen ve mahkum edildiği birinci dava tecavüz suçunun ömür boyu hapis cezası öngördüğünü belirtti.
Cemaller, tecavüz suçunun kişinin vücut bütünlüğüne karşı işlenen en ağır suç olduğuna vurgu yaptı. Yasanın tecavüz suçuna öngördüğü ömür boyu hapis cezasının suçunun vahametini ortaya koyduğunu söyledi.
Cemaller, bu tür suçların giderek yaygınlaştığını, kamu vicdanında tepkilere neden olduğunu ve toplumda endişe yarattığını ifade etti.
Başkan Cemaller, sanığın kız arkadaşını iki kez darp ederek, iki kez de tecavüz ettiğini belirtti. Cemaller, tecavüz suçunun darpla birlikte işlenmiş olmasını da ağırlaştırıcı faktör olarak ele aldıklarını vurguladı.

Giderek artıyor
Tecavüz mağduru kızın 19 yaşında olduğunu belirten Cemaller, psikolojik tedavi gördüğünü, 8 seans terapi aldığını,  ağır travma ve depresyon yaşadığını ifade etti.
Cemaller, mahkemede tanık olarak dinlenen uzman doktorun mağdur kızın iyileşmediğine dair ifade verdiğini kaydetti.
Başkan Cemaller, tüm bu psikolojik çöküntünün de sanık aleyhine ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini açıkladı.
Bu tür suçların her geçen gün arttığına bir kez daha vurgu yapan Cemaller, sanığın 20 yaşında olmasını da dikkate aldıklarını belirterek, yargılandığı dört davanın tümünden suçlu bulup 12 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sena
Sena - 3 yıl Önce

Yazık günahtır çocuğa sevgilisidir ben arkadaşıyım kızın hiç de psikolojik sorunu da olmadı ben biliyorum bir tek psikolojisi bozuk olan çocukla aynı beraber kaldığı yurtta kalırmıydı KKTC de kalmaya devam edip her gün başka eğlence yerlerinde olurlarmıydı ablası psikolog bilmiyorlarmı ayarladıklarını psikoloğa gidiyorsa ağır travma geçiriyorsa aleyhinde değerleniyorsa psikoloğa neden sadece 2 haftalığına gidip ara vermiş ve olaydan sonra gitmeyip arkadaşlarının etrafta söylemleriyle neden gitti ve savcının mahkemede kullanacağı için neden gitti ağırsa durumu psikolojik neden kısa sürdü tedavisi ve neden sadece arkadaşıyla tartıştığını söylüyor ve itişme kalkışma olduklarını söylüyorda bu mu psikolojik çocuğun hayatını kararttılar ben söylemek istedim bana karışma dediler kızın ailesi kızla konuşmak istedim ailesi şikayet ederiz seni diye korktum savcıyla beraber korkuttular beni Yazıkgünah hayatını kararttılar nedensiz bir sebep yüzünden kız kendi çıkarı için sırf babsıbilmesindiye

Mert kut
Mert kut @Sena - 1 yıl Önce

Korkmanı gerektirecek bi şey yok sena adalet yerini bulsun bildiğin bi şey varsa konuş kimse sana bi şey yapamaz yazık çocuğa suçsuz yere ceza yatıyor bildiğin bi şey varsa konuş bence vicdanınla senin aranda ama kimse bi şey yapamaz sana bu ülkede bi hukuk var kanun var

Mert
Mert - 1 yıl Önce

Liseden arkadaşım asla böyle bi insan değil ortada büyük bi yanlışlık var böyle bi iğrençlik yapacak biri değil çocuğun üzerine iftira attılar boşu boşuna ceza yatıyor aslan kardeşim

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474