banner564

‘İmzamı sahtelediler’

Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Rektörü İbrahim Levent Taner ilk kez Diyalog’a konuştu

‘İmzamı sahtelediler’
banner598

Serdar ŞENGÜL 

Sahte diploma ve yolsuzluk skandallarıyla gündemden düşmeyen Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Rektörü İbrahim Levent Taner, ilk kez Diyalog’a konuştu. Usulsüz işlem yapanların, sahte diploma verenlerin okuldan ayıklanacağını ifade eden Taner, “Benim imzamı dahi sahtelediler” dedi. 
Taner, üniversitede yaşanan olayların üzücü olduğunu ancak gerçeklerin ortaya çıkmasının hem okul için hem de KKTC için iyi olduğunu dile getirdi. Taner, “Tüm öğrenci ve aileleri diplomalarımızın geçerli olmadığı yönünde algı yaratarak panikletiyorlar” dedi.
Rektör Taner şunları söyledi:
Üniversitemizde üzücü olaylar oldu ama iyi ki bu gerçekler ortaya çıktı.  Polis bazı diplomalarda benim imzamın sahtelendiğini tespit etti. Bazı diplomalarda ise imzam var ancak gerçek diplomaların arasına konularak onay için getirilen bu sahte belgelerin içeriğini bilemezdim. Ben diplomaların yazısına bakarım, düzeltme yaparım ve imzalarım. 
Sadece sahte diploma değil mali açıdan da usulsüzlükler tespit edildi. 
 Sahte diploma verenler, okulda mali olarak usulsüz işlem yapanlar ayıklanacak ve üniversitemiz eğitimine kaldığı yerden devam edecek. 
Geleceğimize güvenle devam etmemiz için bu soruşturmanın olması şarttı.
Tüm gerçeklerin ve usulsüzlüklerin ortaya çıkması hem bizim hem de KKTC iyi oldu.  Şimdi tüm üniversiteler sıkı denetim altına alınacak. Usulsüz işlem yapanlar tespit edilecek ve temiz bir sayfayla devam edilecek.” 

‘Öğrenci yağması’ başladı
KSTÜ Rektörü İbrahim Levent Taner açıklamasının devamında rahatsız olduğu bir konuya da değindi. “Tüm öğrencileri ve ailelerini diplomalarımızın geçerli olmadığı yönünde algı yaratarak panikletiyorlar” diyen Taner, şöyle devam etti: 
“Başka üniversiteler algı çalışması yaparak öğrencilerimizi kendi üniversitelerine götürüyorlar, birkaç öğrencimizi etkileyip kayıtlarını aldırttılar. Hatırlarsanız Türkiye’de deprem olduğunda başka illerden yağma yapmak için oraya gidenler vardı. Ben bu üniversiteleri biliyorum ve yaptıkları etik değil.” Başka Üniversitelerde de sahte diploma olaylarının olduğunu ve süreci yakından takip ettiklerini kaydeden Taner , “4.5 yıldır bu ülkedeyim. Usulsüzlük yapan başka üniversiteler de var. Onların da ortaya çıkması bu olayla birlikte eğitim dünyasının temizlenmesi için elzemdir” ifadelerini kullandı. Taner, konuşmasını “tüm öğrenci ve ailelerini temin ederim ki eğitim hayatımıza devam ediyoruz, diplomalarımız da geçerlidir rahat olsunlar” şeklinde noktaladı. 

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2024, 10:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 1 ay Önce

KKTC’de HERKES SUÇSUZ !!!

Doğru Söz
Doğru Söz - 1 ay Önce

Kendinden emin bir şekilde " Usulsüzlük yapan başka üniversiteler de var." diyorsun. Ama hangileridir, söylemiyorsun. Yani gizliyorsan . Onları niye gizliyorsun? Söylesene. Yoksa onlar da seni daha da batıracak birşeyler mi biliyorlar? Dökülün...

White lies
White lies - 1 ay Önce

Who are you kidding "They forged my signature "
Do you not hold LMM meetings every week? You could have spotted that.
Whites lies to blame other while you get off Scott free

Turkish Power
Turkish Power - 1 ay Önce

Adakent ve girne /yakindogu tip ve kstu universitesi dis fakultelerinde rusyadan tataristandan kazkistandan usulsulsuz danismanlarca hazirlanan sahte ve YOK ktiterlerine aykiri sartlarla yatsy gecis yapilan yaz okulu sahteciligiyle 1. Sinifi tamamlamis gosterilen TC uyruklu uluslararasi ogrenciler okullarin %90 nidir arastirin bakalim kim nasil usulsuz ve sahte evraklarla kayit yaptirmis yok imzami sahtelemisler yok haberim yoktu bu ogrenciler hala sahte belgelerle egitime devam ediyor hodri meydan

Sevda
Sevda - 1 ay Önce

Yazık üzüldüm imzasını sahtelemişler lololoooo

Turkish Power
Turkish Power - 1 ay Önce

YKS disinda KKTC ye tip dis hukuk okuyanlarin 1./2. Sinif hepsi rusya tataristan ka,akistan makedonya vs den sahte evraklarla kaydedilen ogrencilerdir

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473