banner564

‘Korkmaya gerek yok’

Prof. Dr. Nedime Serakıncı, Çin’in Sinovac aşısıyla ilgili spekülasyonları doğru bulmadığını söyledi

‘Korkmaya gerek yok’
banner598

Serdar ŞENGÜL
Tıbbi Biyoloji ve Genetik Uzmanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı, Çin aşısına yönelik spekülasyonları doğru bulmadığını söyledi.  Serakıncı, “Çin malı diye yaklaşmak yanlıştır. Aşıdan korkmamak gerek” dedi.
Sırası geldiğinde Çin aşısı olacağını söyleyen Serakıncı, "Birinci derece hastalarla temasta olan bir kişi değilim. Hastane içinde değilim. O yüzden başvuru yapmadım. Ancak sıram geldiğinde Çin aşısı olacağım" diye konuştu.
Prof. Dr. Nedime Serakıncı, tv2020’de Reşat Akar’ın sunduğu Gündem Özel programına katılarak, Çin aşısı etkinliğine yönelik dedikoduların yanlış olduğunu belirterek, “Çin aşısı yapmanın en büyük riski ne olabilir ki? En fazla bu aşı tutmaz, çalışmaz” dedi.
Aşıya “Çin malı” diye yaklaşmanın doğru olmadığını ifade eden Serakıncı, Çin aşısına yönelik spekülasyon nedenlerini şöyle aktardı: “Çin aşısı şu anda AB tarafından henüz onay almadı. Onay almama sebebi ise aşının kaç kişi üzerinde denendiğine ilişkin rakamın açıklanmamasıdır. Pfizer ve Moderna aşısının kaç kişi üzerinde denendiğine dair rakamları açıklandı, bilim dergisinde güvenirliliğine dair yayın da çıktı. Ama Pzifer/Moderna aşısı da acil kullanım aşılarıdır.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474