banner564

Kriz aşıldı

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Akyiğit, “Teknecik’e yeni yakıt Cumartesi sabahı gelecek” dedi

Kriz aşıldı
banner598

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akyiğit, yeni yakıtın Teknecik’e yarın sabah 08.00 civarlarında geleceğini; bu süreye kadar yeterli yakıt bulunduğunu açıkladı. 
Konu hakkında TAK muhabirine bilgi veren Akyiğit, Teknecik’te yakıtın azaldığı söylemlerinin doğru olduğunu ancak, yarına kadar yetecek yakıtlarının bulunduğunu kaydetti.
Akyiğit, stok yakıt ve kullanılan saat başı yakıt hesaplandığında, yeni yakıtın geleceği güne kadar Teknecik’te yakıt bulunduğunu, dolayısıyla elektrik kesintisi yaşanmayacağını belirtti.

Gazimağusa’nın büyük kısmı elektriksiz
Öte yandan Gazimağusa’da bugün geniş bir bölgeye sabah 05.30 ile 07.30 saatleri arasında, yüksek gerilim elektrik şebekesinde yapılacak proje çalışması nedeniyle elektrik verilemeyecek.
Elektrik Kurumu Gazimağusa Bölge Amirliği’nin açıklamasına göre, iki saatlik kesintiden etkilenecek bölgeler şunlar:
“Karakeşliler, Antalyalılar bölgesinin bir kısmı, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Canbulat Ortaokulu, Şehit Zeki Salih İlkokulu, Şehit Osman Ahmet İlkokulu, İTÜ, Köşe Kahvesi, İtfaiye bölgesi, Menekşeli bölgesi, Eski Hastane, Mahkemeler, Vergi Dairesi, Askeri Tersane, Liman Müdürlüğü ve Portofino Hotel ve bölgesi, Palm Beach Askeri postane, Namık Kemal Lisesi, MTG sahası, Petek Pastanesi, Gazi İlkokulu, Cambulat İlkokulu ve Suriçi, Derinya bölgesi, Derinya Sınır Kapısı, Kapalı Maraş, Ordu Evi, Deniz Evi, Palm Beach Hotel ve bölgesi, Laguna binaları, Türk Maarif Koleji ve Dr. Fazıl Küçük Stadyumu, Altıok, Maraş Magem, Ulu Camii, Serap Çorap, Açık Pazar, Belça, Veyselliler bölgesi, Kombos Meydanı, 2.5 mil yolu Harnup Fabrikası bölgesi, Döveç Düğün Salonu, Aypar, Şadan Hotel, Canova Benzin ve Baykal bölgesinin bir kısmı, Kirişoğlu Kliniği ve caddesi, Antalyalılar bölgesinin bir kısmı, Harika Mahallesi, Maksim bölgesi, İnanç Yolu Sokak ve bölgesi, Kapalı Maraş’ın Water Tower bölgesi, Beşevler, 2.5 Mil yolu Akyar sınır kapısına kadar, Ece Un Fabrikası, Patates Ambarları, Boru Fabrikası, Çanakkale, Unifin Sitesi, Ayluga, Küçük Sanayi Elektrik Kurumu ambarları bölgesi, Yıkık Kilise bölgesi, Karakeşliler Mahallesi’nin güney kısmı, Harika Mahallesi güney kısmı ile gece kulübü bölgesi, 2.Bölük ve Beşevler’in güney kısmındaki seralar (4 Mil), Kelmen, Gazioğlu Mandıralar ve sınır bölgesi.”

Long Beach'in güneyine 7 saat elektrik yok
Orta gerilim elektrik şebekesinde yapılacak arıza tamir çalışması nedeniyle bugün İskele'de Long Beach'in güneyine 7 saat süreyle elektrik verilemeyecek.
Kıb-Tek Bölge Amirliği’nden yapılan açıklamaya göre kesinti, 09.00-16.00 saatleri arasında olacak. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2022, 02:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hh
Hh - 2 yıl Önce

Bitmedi gitti bu calismalar!!!!!

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474