banner564

Resmi Gazete'den haberler

Resmi Gazete'den haberler
banner598

Ceza Muhakemeleri Usulü Yasası'nda değişikliğe gidiliyor. Değişiklik, polis nezaretinde geçirilen tutukluluk süresinin de cezaevinde geçirilen sürede olduğu gibi mahkemece verilen cezadan düşürülmesini ve Covid-19 salgını süresindeki bazı tutukluların tutukluluk hallerini polis nezaretinde geçirmelerini sağlamayı amaçlıyor. 

Resmi Gazete'de yayımlanarak halkın bilgisine getirilen tasarıyla ilgili görüş ve öneriler, bir hafta içinde Meclis Başkanlığı'na yazılı olarak iletilebilecek. Hükümetin onayladığı Sosyal Yardımlar (Değişiklik) Tüzüğü de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tüzükteki geçici 2'nci maddedeki değişiklik, Covid-19 salgını süresinde gelir kaynağını yitiren kişi ve ailelere maddi yardım verilmesini düzenliyor. Tüzükteki değişikliğe göre, pandemi nedeniyle gelir kaynaklarını yitiren ve muhtaç duruma düşen kişi ve ailelere en fazla iki ay süreyle ve 31 Temmuz'da sona erecek şekilde tek kişiye 900 TL, aileye ise çocuk sayısına bakılmaksızın 1200 TL sosyal yadım yapılacak.

Bu madde uyarınca yapılacak yardım Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından değerlendirildikten sonra Bakanlar Kurulu onayı ile verilecek.

Atatürk Öğretmen Akademisi Kuruluş (Değişiklik) Yasa Tasarısı da ilgili tarafların bir hafta içinde görüş ve önerilerini sunması amacıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.
Değişikliğe, akademiyle, uluslararası sınavlarla öğrenci kabulünün sağlanmasını ve bu amaçla bir de tüzük hazırlanması amacıyla gidiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474