banner564

Rumlara şamar gibi bir cevap

Ertuğruloğlu, Erdoğan'ın, müzakerelere dönüş için KKTC'nin tanınma şartını koymasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi

Rumlara şamar gibi bir cevap
banner598

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sonrası ilk ziyaretini KKTC'ye düzenlemesinin Rumlara “çok anlamlı” bir cevap olduğunu söyledi.
Ertuğruloğlu, AA muhabirine Erdoğan'ın KKTC ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin (GKRY) sürekli olarak Türk tarafının savunduğu egemen ve eşit uluslararası statüye sahip 2 devlet tezinden geri adım atılmasını istediğini ve İsviçre'nin Crans-Montana kentinde son bulan federasyon temelli görüşmelere geri dönülmesi çağrılarında bulunduğunu hatırlatan Ertuğruloğlu, "Sayın Erdoğan'ın seçim sonrası ilk ziyaretinin KKTC'ye olması Rumlara çok anlamlı bir cevap teşkil etmiştir. Sayın Erdoğan'ın ziyarette düzenlediği basın toplantısında, müzakerelere dönüş şartı için KKTC'nin tanınma şartını koyması da Rumlara şamar niteliğinde bir cevaptır. Tüm bunlar, bizim Sayın Erdoğan'ın seçimi kazanmasından dolayı duyduğumuz mutluluğun ne kadar haklı olduğunu gösteriyor." diye konuştu.
TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerden zaferle çıkarak tekrar seçilmesinin, KKTC için Doğu Akdeniz'de dik duruşun ve kararlılığın devamını simgelediğini dile getiren Ertuğruloğlu, Erdoğan liderliğinde ana vatan Türkiye'nin, global bir güç ve aktör haline evirilme sürecinin devam edeceğini söyledi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 12 ay Önce

Çok komik

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473