banner564

‘Rusya’ya bağımlılıktan kurtulmak gerekiyor’

AB Komiserine göre; Ukrayna savaşı nedeniyle Doğu Akdeniz’in gazı daha da önem kazandı

‘Rusya’ya bağımlılıktan kurtulmak gerekiyor’
banner598

  Avrupa Birliği (AB) Enerji Komiseri Kadri Simson, Doğu Akdeniz bölgesindeki doğal gaz kaynaklarının geliştirilmesi ve Avrupa piyasasına sevk edilip, Rus doğal gazına bağımlılıktan kurtulmanın önceliklerinden biri olduğunu söyledi.

   Alithia’ya verdiği özel söyleşide Doğu Akdeniz doğal gazının değerlendirilmesinde EastMed doğal gaz boru hattı projesini de denkleme koyan Simson’un, Türkiye’ye herhangi bir atıf yapmaktan kaçındığına dikkat çekildi.
   AB’nin Rus gazı bağımlılığından kurtulmasına Güney Kıbrıs’ın yapabileceği katkının, kendi yenilenebilir enerji kaynaklarını üretmeye ve enerji verimliliği önlemlerini iyileştirmeye odaklanmak olacağını söyleyen Simson şöyle devam etti:
   “Kıbrıs’ın çok büyük bir güneş ve karada da denizde de rüzgar enerjisi olanağı var. Bunların ötesinde ithal petrol talebini azaltarak, şu anda Rus petrolüne daha bağımlı olan bir AB üyesinin enerji kaynaklarını değiştirmesine yardımcı olabilirsiniz.” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

ABD ye bağımlılık konusunda ne düşünüyorsunuz ABD İngiliz ikilisi Ukrayna işgali numarasıyla ab içindeki Avrupalı Alman Fransız mihverini cokertti

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473