banner564

Şeffaflık sözü verdi

Özersay, Cumhurbaşkanlığı’ndaki örtülü ödeneğin kullanım şeklini değiştireceğini söyledi

Şeffaflık sözü verdi
banner598

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Cumhurbaşkanlığı’ndaki örtülü ödeneğin kullanım şeklini değiştireceğini ve harcamaların kamuoyu ve Sayıştay tarafından denetlenebileceği şeffaf bir yöntem izleyeceğini açıkladı. 
Özersay, Cumhurbaşkanlığı görevine gelmesi durumunda bu ödeneği önemli uluslararası etkinlik ve müsabakalara katılacak sporcular ve sanatçıların desteklenmesi için kullanacağını söyledi. 
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Özersay yaptığı açıklamada, “Bu ödenek bu ülkeyi uluslararası alanda çok etkili şekilde temsil edebilecek olan sporcu gençlerimiz ve sanatçılarımız için kullanılmalıdır. Bazen bu tür etkinlik ve yarışmalarda bir Kıbrıslı Türk’ün yer alması ve başarı elde etmesi bir siyasinin yahut diplomatın yapacağı temastan dahi daha önemli olabilir” dedi. 
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Özersay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
“Bugüne değin Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere ayrılan kalemler harcanırken maalesef gençlere, sanatçı ve sporculara gereken önem verilmemiştir. Oysa dünyanın çeşitli merkezlerinde yapılan nitelikli uluslararası etkinlik ve müsabakalara sanatçı ve sporcularımızın katılabilmesi için yol masraflarının karşılanması ya da katılım ücreti yahut kalacak yer için harcama desteği yapılması Kıbrıs Türkü’nün uluslararası görünürlüğünü ciddi şekilde artıracaktır. Bazen bu tür etkinlik ve yarışmalarda bir Kıbrıslı Türk’ün yer alması ve başarı elde etmesi bir siyasinin yahut diplomatın yapacağı temastan dahi daha önemli olabilir. Bu nedenle sporcu ve sanatçılarımızı desteklememiz gerekir ve bu nedenle Cumhurbaşkanlığı görevine gelmem durumunda bunu hayata geçireceğim, bu konuda çok kararlıyım.” 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473