banner564

Şimdi hizmet zamanı

Üstel hükümeti fire vermeden 29 ‘evet’le güvenoyu aldı

Şimdi hizmet zamanı
banner598

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Demokrat Parti (DP) Yeniden Doğuş Partisi (YDP) koalisyon hükümetinin güven oylaması için olağanüstü toplandı.
Yonca Kavşağı'ndan Lefkoşa'ya yürüyen ve Kuğulu Park'ta toplanan diğer eylemcilerle birlikte Meclis önünde eylem yapan CTP'li milletvekilleri "Hayır" yazılı tişörtleriyle katıldı. 
Başbakan Ünal Üstel başkanlığında 12 Mayıs’ta kurulan UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti, Meclis’ten 29 kabul, 20 ret oyuyla güvenoyu aldı.
Başbakan Üstel, hükümetinin güvenoyu almasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında "Biz ateşten gömleği giydik, ülkemiz devletimiz için çalışacağız. Bu zor günlerden sevgiye birlik beraberlik içinde Anavatan’ın desteğiyle çıkacağız" dedi.

Hükümet aleyhinde sloganlar atıldı
Hükümetin güven oylamasına 49 vekil katıldı. Oylama açık yapıldı, her milletvekili ismi okunduktan sonra “kabul” veya “ret” diyerek oy doğrultusunu belirtti.
Ret oyu veren CTP'li ve HP'li milletvekilleri, salonunu terk etti. Yoklama çizelgesinde ismi okunduğunda İzinli olduğu belirtilen HP milletvekili Ayşegül Baybars toplantıya katılmadı.
Bazı CTP'li vekiller oyunu kullanırken  "Kukla hükümete ret", "İrade gaspına red", "Müdahaleyle kurulan hükümete ret" "Uzakdoğu’dan ret" gibi ifadeler kullandı.

Oylamada 29 kabul, 20 ret oyu kullanıldı
Oylamanın tamamlanmasının ardından sonucu Meclis Başkanı Zorlu Töre açıkladı ve 29 kabul, 20 ret ve 1 katılmayanla UBP-DP-YDP koalisyonunun güvenoyu aldığını duyurdu; yeni hükümetin hayırlı olmasını diledi.

Üstel: Ateşten gömlek giydik
Daha sonra Başbakan Ünal Üstel, kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yaptı, hükümetin ülkeye hayırlı olmasını diledi.
Ülkenin zor günlerden geçtiğini belirten Üstel, bu günlerin üstesinden ancak dayanışma ile gelinebileceğini vurguladı.
Üstel, “Bu zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma içinde, istişare ederek aşacağız. Geldiğimiz nokta bu. Biz ateşten gömleği giydik, ülkemiz için, devletimiz için bu çalışmaları yapacağız. Ben inanıyorum ki milletvekili ve bakan arkadaşlarımızla bu zor günleri birbirimizi severek, birlik, beraberlik içinde aşacağız. Bütün bunları yaparken de Anavatan Türkiye’yle iş birliği içinde bu zor günleri geride bırakacağız” dedi.

Gelecek birleşim 24 Mayıs Salı
Öte yandan Danışma Kurulu kararı uyarınca Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nun 23 Mayıstaki birleşimini ertelendi. Birleşim 24 Mayıs Salı günü yapılacak. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 2 yıl Önce

Zor

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Kolay ne var bre corbaci

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473