Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay ve milletvekili adayları Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği’ni ziyaret etti.
Özersay, devletin piyasaya yapması gereken ödemelerde gecikmemesi, gecikme olması halindeyse alacakların erimemesi için ilave tedbirler alınması gerektiğini söyledi.
Kudret Özersay, ekonomik daralma döneminden geçildiği bu son dönemlerde devletin piyasaya olan ödeme yükümlülüklerini geciktirmesinin işletmeler için sıkıntı yarattığını, geciken ödemelerde alacaklı konumda olan işletmelerin paralarını Maliye’den alana kadar rakamlarda ciddi değer kaybı yaşandığını vurguladı ve seçilmeleri halinde bu konuda tedbir alacaklarını söyledi.
Özersay, ekonominin geldiği durum itibari ile sorunların çözümüne yönelik sektörel bazda veya belli bir kesim çerçevesinde değil bütünlüklü yaklaşımlar ortaya konulması gerektiğini kaydetti.
Özersay, “Ekonomik olarak 2022 dünya için çok kolay bir yıl olmayacak ama özel konumumuzdan dolayı bizim için ekstra zor olacak. Fakat toplumsal birlik ve beraberlikle bunu aşabileceğimize inanıyoruz” dedi.
Taşeronlara söz verdi
Özersay, “Devlet ödemelerindeki gecikmenin yarattığı kaybı giderecek tedbirleri alacağız” dedi
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

