banner564

Tutuklu sayısı 4 oldu

Marinada demirli yatlara yüzerek çıkıp hırsızlık yapanlardan biri daha yakalandı

Tutuklu sayısı 4 oldu
banner598

Suna ERDEN

Girne’de marinada demirli yatlardan hırsızlık yapan Sabir Abdullaev, Vlada Ungurean ve Kirill Basin’in ardından Tivakun Baltabaev de tespit edilerek tutuklandı.  
Sabaha karşı yüzerek Amerikan bandıralı bir yata çıkıp, su altı kamerası, olta, içki ve 2 bin 320 dolar çaldıkları belirtilen 5 kişiden 4’ü yakalanmış oldu. 
Polis, bir kişiyi daha ararken, Tivakun Baltabaev dün mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada olayı aktaran polis, 6 Ağustos tarihinde Sabir Abdullaev, Vlada Ungurean ve ismi tespit edilen ancak aranmakta olan iki kişinin Girne’de marinada demirli olan yata yüzerek gittiklerini söyledi. 

Yüze yüze yata gittiler
Polis, zanlıların Barbaros Özkaptan'a ait Amerikan bandıralı yata çıkıp, kilitli durumda bulunan kabin giriş kapısını açtıktan sonra içeri girdiklerini ifade etti.
Zanlıların toplam değerleri 84,269 TL olan iki adet profesyonel balıkçı oltasını, iki adet su altı ve üstü kamerası ve aparatlarını, Omega Seemaster marka kol saatini, bir şişe rakı, 18 yıllık Chivas Regal marka viski ve yine yatak dolabında muhafaza edilen 2 bin 320 dolar parayı çaldıklarını açıkladı.
Polis memuru, zanlıların hırsızlık yaptıktan sonra yüzerek ayrıldıklarının tespit edildiğini söyledi. Polis, incelenen kamera görüntülerinde zanlı Kirill Basin’in ise kıyıda kalarak gözcülük yaptığını ve marinaya gitmediğini tespit ettiklerini açıkladı.
Çevredeki güvenlik kameralarının incelendiğini, 5 şahısın elinde olta ve farklı malzemelerle bölgedeki bir otelden çıktığını gördüklerini kaydeden polis, Girne'de bulunan Mustafa Mühürcü sokak boyunca ilerlediklerinin tespit edildiğini söyledi.
Polis 3 zanlının tespit edilerek tutuklandığını ve gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiklerini aktardı. 
Polis, zanlılar Sabir Abdullaev, Vlada Ungurean’ın kaldıkları yerde yapılan aramada deniz altı kamerası ve yine marinada başka bir tekneden çalınan Malibu marka balık oltası ile bir adet Bombay marka cin tespit edilerek emare olarak alındığını mahkemeye aktardı. 
Polis, zanlı Kirill Basin’in ikametgâhında yapılan aramada ise herhangi bir kanunsuz eşyaya rastlanmadığını belirtti. 

Suçunu kabul etti
Polis memuru, mesele ile ilgili aranan iki kişiden Tivakun Baltabaev’in de önceki akşam Girne’de tespit edilerek yakalandığını söyledi. Polis, zanlının evinde arama yaptıklarını ancak çalıntı eşya bulmadıklarını ifade etti.
Zanlının gösterimi ile kaldığı evin bodrum katında olta bulduklarını kaydeden polis, Tivakun Baltabaev’in de suçunu kabul ettiğini söyledi. 
Polis, alınacak ifadeler ve aranan bir şahıs olduğunu belirterek, zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti. 

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2020, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473