banner564

Uçuşlar serbest

Özel uçuşların 6 Temmuz’a kadar iptal edilmesine yönelik dün sabah verilen karar öğleden sonra değişti

Uçuşlar serbest
banner598

Suna ERDEN
Ulaştırma Bakanlığı dün sabah özel uçuşların 6 Temmuz tarihine kadar durdurulmasına karar verdi. Ancak devreye giren Sağlık Bakanlığı, özel bir hastane ile anlaşma yaparak, günlük test kapasitesini arttırdı. Bu hamle üzerine Ulaştırma Bakanlığı sabah aldığı kararı öğleden sonra değiştirdi ve özel uçuş kısıtlamasını kaldırdı.
Konuyla ilgili Diyalog’a bilgi veren Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan,  günlük test kapasitesinin sınırlı olmasından dolayı charter uçuşlar ve özel jet uçuşlarının 6 Temmuz tarihine kadar durdurulmasına karar verdiklerini söyledi. 
Atakan, sabah saatlerinde alınan bu kararın öğleden sonra değiştiğini ifade etti. Atakan,” Sağlık Bakanlığı bizimle iletişime geçerek, özel bir hastane ile anlaşma yaptığını söyledi. Günlük test sayısı artırılacak. Bu nedenle aldığımız uçuş kısıtlaması kararını iptal ettik” dedi. Atakan, sabah alınan ancak sonra değiştirilen kararın günlük tarifeli iki seferi değil sadece özel uçuşlar için alındığını da sözlerine ekledi. 

Ne karar alınmıştı? 
Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, Ercan Havalimanı'na özel uçakların uçuşlarının 6 Temmuz’a kadar durdurulduğunu söylemişti.  TAK muhabirine konu hakkında bilgi veren Sofi, ambulans, insani yardım ve askeri uçak haricindeki özel uçakların uçuşlarının durdurulduğunu, tarifeli seferlerin ise planlandığı gibi devam edeceğini kaydetmişti. 
 

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2020, 15:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Özgul imamoğlu
Özgul imamoğlu - 4 yıl Önce

özür dileyerek yazıyorum çok sitemliyim son londradan gelen uçak çoçuklarımız zaten 4ay evde garantinaydi vatanlarına geldi 6 yaşında torunum burdada bir odada herkes gibi en doğrusu bu hepimiz icin neden teslerini sali günü yapmıyorlar o insanlara yazık değilmi de çarşamba günune erteliyorlar gelen uçaklardan mi fırsat bul.uyorlar ona göre sağlık ekibi çoğaltılsin lütfen sayın ilgili makamlara sağlık bakanına soruyorum yazık o çocuklar ağlıyor bir gün fazla bir gündür rica ediyorum bir çaresine baksınlar lütfen saygılarımla

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473