banner564

Umut verdi

KITSAB’ın sorunlarını dinleyen Başbakan Saner, aşı olan insanların 1 Nisan’dan itibaren ülkeye gelmesi konusunda çalışma yapacaklarını söyledi 

Umut verdi
banner598

Başbakan Ersan Saner, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.
Tapılan açıklamaya göre; Başbakan Saner kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği’nin ülkenin lokomotif sektörü turizmin gelişmesi için ortaya koyduğu çalışmaların, mevcut zor günlerde de çok önemli olduğuna işaret etti.
Virüs süreci nedeniyle geçtiğimiz yıllara oranla turizm faaliyetlerinin yeterince yapamadıklarını ifade eden Saner, “Mart 2020’de başlayan süreçte turizme elden geldiğince nasıl destek olduysak, bu dönemde de sizlerin yapmış olduğunuz tespitler ışığında destek olmayı sürdüreceğiz” dedi. Başbakan Ersan Saner, “Türkiye Cumhuriyeti ile yapacağımız ekonomik ve mali işbirliği protokolünde turizmi de göz ardı etmeyeceğiz. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile hareket ettiğimiz sürece sorunlarımız her zaman çözüm bulacaktır” dedi.
Başbakan Ersan Saner, 2021 yılı içinde turizm ve yükseköğrenimde neler yapılabileceğini gerek Başbakanlık gerekse de Bakanlıklar arasında yapılacak çalışmalar ile yönlendireceklerini belirtti.
Ülkemizdeki üniversite rektörleri ile yaptıkları toplantıda yüz yüze eğitime tekrar nasıl başlanacağı konusunda bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Saner, çalışmanın sonuçlarını, Ocak ayı sonu itibari ile tüm ülkelere duyurmayı planladıklarını belirtti.
Aşı olan insanların, 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren ülkeye gelmesi konusunda, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu ile bir toplantı yapacaklarını kaydeden Saner, öğrenciler yanında, turistlerin ülkeye geliş prosedürlerini görüşeceklerini ifade etti.
Başbakan Ersan Saner, “KKTC’nin turizmde rekabet kalitesi ve önünün nasıl açılacağının sorumluluğunu sizlerle birlikte bizler de taşıyor ve hissediyoruz. İnşallah 2021 kayıp bir yıl olmaz” dedi.
Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun da, genelde turizm, özelde de seyahat acentelerinin sorunlarını aktardı.

Adıyamanlılardan Saner’e ziyaret
Başbakan Ersan Saner, KKTC Tüm Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticilerini kabul etti.
Başbakan Ersan Saner, “Ülkemiz içerisinde hep birlikte çalışarak hep birlikte üreterek inanıyorum ki çok ciddi yeni açılımların Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti’nde gerçekleşebileceğini düşünüyorum” dedi. 

Toplu taşımacıların sorunlarını dinledi
Öte yandan Başbakan Ersan Saner, Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği Başkanı Menteş Aytaç ve heyetini kabul etti.
Kabulde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel de hazır bulundu.
Saner, toplu taşımacılığın gerek vatandaş hizmeti gerekse de turizm açısından ciddi bir hizmet verdiğini kaydetti.
Toplu taşıma sektörünün ülke ekonomisine ciddi bir katkısı olduğuna işaret eden Başbakan Saner, “Ülkemizdeki taşımacılık sektöründeki araçların fiziki durumu ve hizmet kapasitesinin standartların üzerine çıkması için gerekli katkıları sağlama konusunda hükümet de bir takım çalışmalar yapacaktır” dedi.
Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği Başkanı Menteş Aytaç da, Başbakan Ersan Saner’e görevinde başarılar diledi.
Aytaç, Başbakan Ersan Saner’e toplu taşımadaki sorunları ve nelerin yapılması gerektiğini aktarma fırsatı verdiği için de teşekkür etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473